menu
person

Rontott festés javítása
2011-04-10, 23.32.35
Gondolom nem én vagyok az egyetlen akinek időnként nem sikerül a fényezés elsőre.
Ha nem szeretnénk egyből a drasztikus leáztatást választani,mert a kasznin csak kisebb hibákat vétettünk,pár dolgot
kijavíthatunk elkerülendő az újrafényezést.
Az egyik leggyakoribb két hibám a következő:
-Narancsos festés.(ez több mindentől lehet,erre nem térnék ki.)
 A teendőnk nagyon egyszerű,bár türelmet,és kellő odafigyelést igényel.Nincs más dolgunk,mint óvatosan 1000-1500-2000 -res vízpapírral (a hiba nagyságától függően válasszuk meg a papírt,majd ahogy haladunk cseréljük egyre finomabbra)visszacsiszolni a felületet amíg egybefüggő homogén felületet nem kapunk. Ha sikerült anélkül a művelet,hogy lecsiszoltuk volna a festéket alapozóig,esetleg kaszniig,Mehet a lakkozás.A következő hibát akkor vétjük,ha az előző művelet során elérünk az alapozóig,esetleg a műanyagig.


Ha sikeresen kivillantjuk a műanyagot,akkor se essünk rögtön kétségbe! Panelvonalnál,és ha van a közelben egy él a kasznin,ezek mentén maszkoljunk,alapozzuk le a kasznit.(rendesen maszkoljunk,ha aláfolyik,akkor ismét csiszolás következik,ami magában rejti egy újabb hiba lehetőségét).Ha nincs él akkor kénytelenek leszünk az egész elemet újrafújni.
Ha az alapozás kész,jöhet a festés.Fújjunk pár vékony réteget fel,majd amikor már majdnem teljesen lefedtük az alapozót,vegyük le a maszkolót az élnél(panelvonalnál fent hagyhatjuk),és így is fújjuk meg pár soron.Ilyenkor eltűnik a régi és új festés határvonala(feltételezve,hogy csak minimális vastagsággal alapoztunk).
Valami ilyesmit kell látnunk:

Ha ügyesek vagyunk itt nem kell újra csiszolni,mehet a lakk.
Ha a csiszoláskor a festéket csak az alapozóig szedjük le,minden további nélkül ráfesthetünk.Arra kell figyelni mindössze,hogy több vékony rétegben,nem túl vastagon fessünk,ne legyen nagy az eltérés a festékvastagságban.

Mehet a lakk.
Kellő gyakorlattal,a végeredmény magáért beszél.


Kategória: két festési hiba | Hozzáadta:: Szikla
Megtekintések száma: 8062 | Letöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 5.0/2
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: